Index.

1996


Any

Kms

Participants

Homes

Dones

Abandonaments

-temps

+temps

Mitjana

Velocitat mitjana

1996

70

761

744

17

54

3h 41m

8h 14m

5h 46m

12,200km/h

Planell Pla 1996

Presentació:

És un honor i una satisfacció alhora poder escriure aquestes línies glosant l'admiració que sento pels practicants de les activitats de BTT. Reuneixen tantes coses bones que es fa impossible silenciar-les : homes i dones, joves i grans, amb vocació de gent sana de cos i d'ànima, entregats a una tasca saludable i noble; engrescadora i divertida i, ensems, formadora de personalitat.

La Marxa Selènika, ja a la VIII edició, és, sens dubte, un bon paradigma d'aquest esperit de sacrifici, lluitant per un repte personal i lliurement escollit. I té la característica de no ser una prova competitiva sinó que cadascú afronta els 70 qms amb el seu propi esquema, amb la seva pròpia estratègia física i síquica a fi i efecte de superar-se a si mateix.

Aquesta és l'essència de les curses populars: viure la gran aventura de medir-se amb un mateix. Que alguns rivalitzin seriosament pels primers llocs no es pot evitar mai perquè és consubstancial a la naturalesa humana, que sempre tracta d'emular els mites o campions; però la filosofia de la Selènika, amb la seva duresa, és fer vibrar els participants amb l'emoció d'aspirar a finalitzar la prova, que això ja és un gran triomf, una autèntica victòria personal.

El coratge que cal posar, l'orgull esportiu de superar tants obstacles i refusar les temptacions d'abandonar en els moments difícils, constitueixen el millor trofeu. No oblidem que la força es troba en el muscles, però que el poder es troba en la ment ... i per concloure la Selènika cal conjuminar ambdós ingredients.

Sort a tothom !

Josep Antoni Pujante i Conesa

Metge-escriptor i alpinista aventurer

perfil 1996

distància ( km ) >>>>>>>

70

Màxims pendents :

km x pista >>>>>>>>>>>

61,3

km x sender >>>>>>>>>

4,2

Collet dels Ànecs 2,6%

km x asfalt >>>>>>>>>>>

7,5

Portell de la Llebre 4,8%

km pujada >>>>>>>>>>>

35,5

Collet de les Bruixes 2,8%

km baixada >>>>>>>>>>

30

Alt de la Creueta 7,5%

desnivell acumulat ( mts )

1.379

Creu de la Vila 2,5%

controls de pas

6

Coll de Cantacorbs 11,4%

Creu de Gener 2%

Talamanca 6,5%

La Portella 3,5%

Procedència del particiapnts per comarques 1996