Index.

1998


Any

Kms

Participants

Homes

Dones

Abandonaments

-temps

+temps

Mitjana

Velocitat mitjana

1998

82

690

674

16

15

3h 36m

8h 36m

5h 24m

15,185km/h

Planell Pla 1998

Presentació:

Fins la primavera de 1988, ara fa deu anys, no vaig descobrir el ciclisme de muntanya. Em va oferir la possibilitat d’ajuntar les meves dues aficions: l’excursionisme i la bicicleta de carretera. Allò del BTT em va semblar una idea molt bona, perquè podia fer llargs recorreguts, aprofitar les sortides a muntanya per descobrir noves rutes, fer travesses, etc.

Suposo que els que em devien veure en aquella època, devien pensar que ja era un "bitxo raro" pel meu aspecte singular : un casc d’espeleologia reciclat, motxilla a l’esquena, botes de muntanya i, entre cames, un autèntic "ferro" de més de 15 quilos, amb 18 marxes que es movia sobre uns neumàtics molt gruixuts. Aleshores, solia anar sol, perquè no trobava ningú que tingués aquella afició.

Per això, quan a principis dels 90 vaig saber que a Callús ( Bages ) feien una marxa de resistència en BTT de nom SELENE no vaig dubtar gens a apuntar-m’hi . I vaig quedar enganxat per l’ambient, el recorregut per la serra de Castelltallat, la gent de l’organització... A partir d’aleshores i fins el 1993, ja esperava la propera edició per engrescar més gent per compartir la Selene. Però l’incendi del maleït 1994 va cremar part del Bages i també els circuits de la Selene. A l’assabentar-me que la marxa es continuaria fent des de Navarcles i organitzada per una altra gent, moltes qüestions em van passar pel cap: Hi hauria el mateix "bon rotllo" entre els participants ? El recorregut seria prou atractiu i tan ben marcat ? La resposta va ser SÍ.

Any rera any, la SELENE s’ha superat a base de més gent, més bon ambient, itineraris variats i cada cop més bons -- sempre durs, però assequibles--.Tot plegat fa que sigui una motivació i que cada any comporti un repte que cal preparar.

Amb aquesta d’enguany, seran 9 les meves participacions a la SELENE i espero poder fer-ne moltes més. Espero que els que us llegiu aquest escrit m’hi acompanyeu .

FELICITATS, SELENE, PEL TEU 10è ANIVERSARI !!!!!!!

Xavier Riera i Sensat ( Un Selènic de Gavà )

Perfil 1998

Distància total en km : 82,7

Km per pista forestal : 77,2

Km d’asfalt : 3,2

Km per sender-trialera : 2

Desnivell en pujada : 1294m

Controls de pas i vitualles : 6

Màxims pendents :

Portell de Vilaclara ( 9,7 % )

Coll d’en Fermí ( 7,3 % )

Alt de les Abrines ( 5,3 %)

Alt de Talamanca ( 10 %)

Cap de la Serra ( 4,5 % )

Horari previst: 5 - 7 hores

Dificultat : Alta

Catcom98.gif (14597 bytes)